Депутат – само след сватба

Депутат – само след сватба

Всеки кандидат-депутат да има законен брак със своята половинка. А не да живеят на семейни начала и да са навършили 33 години. Това са част от предложенията, които са изпратени до шефката на изборната комисия Мая Манолова от граждански формации, пише „Стандарт“.

Вносител на предложението за задължителен брачен съюз е на доц. Христина Колева. От сдружение „Народна воля“ пък са категорични, че освен долна трябва да има и горна възрастова граница за кандидат-депутатите и тя е 70 години. За да бъдат разпознавани от гласоподавателите по улиците, народните представители да бъдат със специални значки на ревера, гласи друга идея за новия Изборен кодекс.

Депутатите да имат не повече от 2 до 4 мандата и да се возят само с градския транспорт, а не със служебните автомобили.
А избирателите да могат задължително да четат и вместо номера в бюлетините да има само текст с наименованията на партиите и формациите, както и имената на кандидатите, предлагат още от граждански сдружения.

Временната комисия за обсъждане и приемане на нов Изборен кодекс отхвърли предложението на ГЕРБ за задължително гласуване. Вчера депутатите започнаха обсъждането на кодекса на второ четене.