Какво трябва да знаем за сватбените поличби

Какво трябва да знаем за сватбените поличби

Не трябва пасивно да наблюдавате сватбените поличби. Преди да встъпите в брак, е добре да сте запозната с всевъзможните народни предзнаменования , които може да предскажат бъдещето на вашата връзка и да ви помогнат да изградите дълъг и щастлив семеен живот. Или най-малкото да ви развеселят! Някои от тези предзнаменования са известни на всички – например девойката, която хване букета на булката, първа ще се омъжи. Но има и не толкова разпространени. Една част от тях са свързани с разнообразните сватбени атрибути.

За лоша поличба се смята да дадеш на някой друг да премери годежния ти пръстен – при това не само преди сватбата, но и след нея. Сватбените обувки на булката също не трябва да бъдат нови. В краен случай, купете ги предварително и ги обуйте няколко пъти преди сватбата. Тогава те ще привлекат в дома ви късмета и благоволението на съдбата. Съществува народно поверие и за модела на обувките – те трябва да са затворени отпред. Оказва се, че особено значение има и кутийката, в която е бил венчалният пръстен. Тя в никакъв случай не трябва да попада в ръцете на булката – това не е на добро. Но затова пък, ако я вземе кумата или друга неомъжена гостенка, тя скоро ще се омъжи. Поличби, свързани със скорошна женитба, има и за мъжете. Докато булката хвърля букета към неомъжените си приятелки, младоженецът хвърля жартиера на булката към ергените. Който го хване ще се ожени най-бързо.В деня на сватбата младоженците не трябва да се прозяват.  Ако някой от двамата кихне, това е на късмет, а ако булката я засърби лявата ръка – на пари.

Вие можете сами да изковете собственото си щастие. За това има няколко начина.

Според първия, веднага след церемонията младоженците трябва да се погледнат заедно в огледало. Според втория, до мястото на бракосъчетанието трябва да се пътува не по най-късия, а по най-дългия маршрут. Това позволява на бъдещото семейство да се избави от всичко лошо и зло, т.е. да го изгуби по пътя. Третият начин е младоженецът да постави в дясната си обувка монета и така да ходи през целия ден. След това трябва внимателно да я пази – тя ще привлече богатството в дома.

Какво е времето в денят на сватбата ви. Много двойки се разделят, ако денят на сватбата се окаже облачен. Но ако по време на сватбата завали дъжд, това е на хубаво – всичко ще върви като по мед и масло.

Има и неща, които са абсолютно забранени в деня на сватбата. Например, не трябва да се изтърват пръстените и ръкавиците, да се чупят огледала (чинии може!), а булката и младоженецът не трябва да се снимат поотделно. Желателно е те да не се разделят нито за минута – колкото повече време от сватбата те са заедно, толкова по-здрав ще бъде бракът им.

И накрая, в деня на сватбата не трябва да се носят скъпоценности – това е лош знак. Ако не можете без бижута, изберете някакъв друг вид качествена бижутерия. И бракът ви ще бъде успешен!