Сватба на фона на разрушенията след „Хаян“

Сватба на фона на разрушенията след „Хаян“

Най-тежко пострадалия от тайфуна Хаян град Таклобан във Филипините се връща към нормалния ритъм на живот месец след преминаването на стихията, предаде АП. За да вдъхне надежда на съгражданите си от Таклобан, вчера в града се ожени млада двойка, която после позира из най-тежко засегнатите райони. Така младоженците Ървин Ниевра и Риса Елмундо искаха да покажат на останалите, че Таклобан може да си стъпи на крака, предаде БТВ.

Общинските служби вече работят, пазарите за риба, месо, плодове и зеленчуци и фурните са отворени. Всеки ден още трупове се изравят от руините, а десетки хиляди оцелели все още живеят във временни убежища. Според властите за възстановяването на града ще са нужни три години. Успехът ще зависи от доброто управление на средствата за възстановяване на Таклобан. Филипините отчитат впечатляващ икономически растеж, но страдат от ендемична корупция.

Когато на 8 ноември „Хаян” връхлетя района, той остави 4 милиона души без дом. 1700 души все още се водят за безследно изчезнали, а по последни данни жертвите на стихията са над 5700 души.

novini.bg