Сватбени идеи и съвети

Сватбени идеи и съвети

Следваща стъпка от организирането на Вашата сватба е избора на дата. Нашият съвет е с Вашия годеник да изберете две потенциални дати за вашето сватбено тържество. Необходимо е да прецените, както празничните дни около Вашата избрана дата, така и факта, че месеците Юни и Септември са най-натоварените за сватби.

 

Списък с гости:

Изготвянето на сватбения списък с гостите винаги е било предизвикателство за булката и младоженеца, и техните родители. Нашето предложение е да се направят четири отделни списъка – по един от Булката и нейните родители, както и от Младоженеца и неговите родители. Имената, които съвпадат в поне два от списъците да се поканят, а тези, които са само в един списък да се преразгледат в зависимост от броя на гостите, които бихте желали да поканите.

Tрадиционната церемония или нещо по-различно?

 

  • Класическото семейно тържество или нещо по-модерно?

  • Дневна или вечерна сватба?

  • Обяд, официална вечеря или нещо по-неформално като коктейл например?

  • Покани за гостите само за гражданския/църковния брак или и на тържеството?

  • Ако са и двете, в един и същ ден ли ще се проведат?

  • Колко време желаем да продължи сватбеното тържество?

 

Места за провеждане на сватбата:

За да изберете най-доброто място: посетете мястото – информирайте се какво точно включва цената, пробвайте храната която се предлага там, т.н.; уточнете всички подробности предварително – понякога евтиното може да ти излезе скъпо; А ако вали? – ако тържеството е на открито, нека има предвиден и закрит салон в случай, че вали като из ведро; има ли достатъчно място за музикалната група и дансинг, разполага ли с достатъчно маси, столове и т.н.

 

В какви цветове си представяме сватбата?

Помислете за цвета или гамата от цветове, в които си представяте вашия празник, защото от това ще зависи изборът на останалите елементи и детайла за сватбената церемония и тържество.