Индийски магнат пръсна $80 млн. за сватба на дъщеря си

Индийски магнат пръсна $80 млн. за сватба на дъщеря си

Индиецът Прамод Митал, малкият брат на стоманения магнат Лакшми Митал, похарчи 80 милиона щатски долара за сватба на дъщеря си в Испания, съобщи ИТАР-ТАСС.

Шристи Митал се омъжи за банкера Гулраджа Бела с пищни тържества в Барселона. Тя е на 26 години, а той – на 36. За подготовката на празника и обслужването на гостите са се грижели 200 сервитьори и готвачи от Испания, Индия и Тайланд под ръководството на един от най-известните испански майстор-готвачи Серги Арола. Сватбената торта е била с тегло 60 кг.

Гостите са забавлявали австралийската певица Кайли Миноуг, получила 320 000 долара хонорар, индийските актриси Джухи Чавла и Рани Мукерджи, актьорите Саиф Али Кхан и Шахрукх Кхан, който е поискал за участието си почти половин милион долара.

На тържествата са били поканени около 500 гости, които са подписали декларация, че няма да разгласяват подробности за сватбата.

Преди сватбата семейството и гостите са посетили замъците Во льо Виконт и Версай във Франция.

Индийците са известни с обичая си да правят пищни сватби с хиляди гости. Лакшми Митал също е похарчил за сватбата на дъщеря си 60 милиона долара.

dnes.bg