Булчински букет

Булчински букет

Има много важни неща, които ще направят сватбата ви перфектна. Едно от тези неща е да изберете цветята за нея. Но най – важният ангажимент свързан с избора на цветя е изготвянето на булчинския букет. Да избереш идеалния булчински букет, букета за шаферката и букета за моминското парти е съществена част от всяка сватба и е важно да работите заедно с вашия флорист, за да сътворите заедно това, което вие искате.
Част от избора на перфектния сватбен букет е да уведомите вашия флорист какво харесвате и какво не и то няколко седмици преди събитието. Важно е флористът, който сте избрали да направи вашия булчински букет, да знае любимите ви цветове, предпочитаните от вас цветя, вашия вкус и стил. Важно е флористът да знае и какъв цвят ще използвате за украса на ресторанта. Ако дадете парченце от плата, с който ще бъде декориран ресторанта, флористът ще направи така, че този цвят и цвета на вашия булчински букет да се съчетават по възможно най-подходящия начин.

Една булка обикновено знае какви цветя иска за своята сватба, без значение през кой сезон ще бъде сватбата. А на пазара има всичко, което сърцето й желае, но понякога на доста висока цена. И ако сте булка, която е „притисната” от бюджета, тогава ви съветваме да изберете цветя според сезона.
Някои цветя, които често са използвани в сватбената украса са целогодишни. Такива са рози, лилии, маргаритки, орхидеи, хризантеми, карамфили. Тези цветя са в най-различни цветове, така че да бъдат задоволени желанията на булката не е проблем. Цените са различни, но тези на карамфилите и хризантемите са достъпни като цена през цялата година. Розите са винаги на разположение, но понякога доста скъпи, особено около празници като Коледа, Свети Валентин или Деня на жената (майката).
Бялото все още е най-традиционния цвят за булчински букет, без значение от сезона. Класическите сватби винаги се придържат към бялото, кремаво. Един от най-зашеметяващите булчински букет е добре аранжиран дълго стеблен крем с лилии. Техните стебла се вплитат със сатенена панделка. Просто великолепно!
Цветя според сезона:
Зимните сватби са известни с искрящи цветове на фона на типични зимен бял цвят.
Пролетните сватби са типични с по-деликатните цветове – нарцис, лале, виолетки, фрезия, гардении и ароматния люляк. Пролетните цветове варират от пастелно розово до кремаво жълто, цвят на мандарина.
За летните сватби природата предлага всички възможни цветове – цветовете на дъгата. По това време на годината има изобилие от цветя, а и са доста по-евтини, така че може да си позволите повече цветя за вашата сватба. А цветята никога не са достатъчно за една сватба. Лятото ви предлага лилии, маргаритки, далии, орхидея, димитровче, циния, рози, слънчогледи и много други.
Есенните сватби са в много меки цветове – наситено червено, оранжево, жълто и кафяво. Цветята през този сезон са лилии, слънчогледи, карамфили и други….

БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ ОТ СЕЗОНА ПРИ НАС ЩЕ НАМЕРИТЕ ЦВЕТЕТО В ПОДХОДЯЩИЯ ВАРИАНТ, КОЙТО ЩЕ ЗАДОВОЛИ ЖЕЛАНИЯТА ВИ И ЩЕ СЕ ВПИШЕ ВЪВ ВАШИЯ БЮДЖЕТ!