Перуанец се ожени за … дърво

Перуанец се ожени за … дърво

Перуанският актьор и природозащитник Ричард Торес се ожени за… дърво на тържествена церемония в Аржентина, съобщи щатското издание Хъфинтгън пост.

Известният като латиноамериканския Джони Деп артист бе елегантен – както подобава на повода. Неговата избраница, носеща името Aliehuen Nehuen, пък беше пременена с вратовръзка. Торес връчи на бъдещата си съпруга си букет цветя и я целуна. Свидетели на „бракосъчетанието“ бяха роднини и приятели на „младоженците“. Разбираемо, първа брачна нощ нямаше – или поне това е казано на присъстващите.

„Сватбената церемония, разбира се, бе със символичен характер. Идеята е да се привлече вниманието на колкото се може повече хора и институции към проблемите на екологията и защитата на околната среда“, заяви Торес.

Перуанецът планира цяла серия подобни сватби и в Латинска Америка. „Чакат ме още много зелени булки“, казва с усмивка той. Торес стои и зад други акции в родината си – все с цел опазване на околната среда.

Това не е първата подобна акция на природозащитника – през юни тай се венча за първото си дърва. В интервю на тази сватба Торес заяви, че бракът му „ще бъде вечен, ще правя любов с всички дървета и ще чувс8твам тяхната енергия“.

Колкото и странно да звучи, той не е пионер в областта на браковете „по дървесина“. През 2009 ексцентрична гей двойка се ожени за млад дъб на церемония в тескаски музей.

в-к „24 часа“